2010

2010

2010
¿  StemAdviseur  ?
voor een geloofwaardig politiek stemadvies
2010

2010

2010
Informatie

StemAdviseur.com is voor het eerst gelanceerd bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 en gaat wegens succes door op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni 2010.

StemAdviseur.com werkt heel eenvoudig:
U krijgt dertig duidelijke stellingen voorgelegd, waar u met eens of oneens op kunt reageren. Vervolgens wordt een onafhankelijk stemadvies berekend. In percentages geeft de stemadviseur aan in welke mate de politieke partijen aansluiten bij uw persoonlijke opvattingen.
Nieuw in 2010

StemAdviseur.com is nu ook gemakkelijk via de mobiele telefoon te raadplegen. http://m.stemadviseur.com is geheel afgestemd op de mobiele telefoongebruiker. Handig als u op weg naar de stembus nog even een laatste stemadvies wilt inwinnen. Er is gekozen voor optimale functionaliteit. Dit heeft geresulteerd in een eenvoudige site, die snel laadt en StemAdviseur.com op een duidelijke wijze op het scherm van de mobiele telefoon presenteert.
Ook bij de hoofdsite, http://www.stemadviseur.com, staat gebruiksvriendelijkheid bovenaan.
Er is gekozen voor een overzichtelijk geheel zonder overbodige extra’s. De stellingen zijn zo helder en beknopt mogelijk geformuleerd.


Onafhankelijkheid

StemAdviseur.com is onafhankelijk en vloeit voort uit een particulier initiatief. Aan de hand van verkiezingsprogramma’s zijn de standpunten van de politieke partijen bepaald. Daarnaast is het stemgedrag van de partijen in de Tweede Kamer meegewogen. De stemadviseur houdt rekening met de verkiezingsbeloften, maar kijkt ook terug naar de afgelopen kabinetsperiode.
De berekeningsmethodiek is zo opgesteld dat iedere partij evenveel punten kan halen. In de stemadviseur zijn alle partijen, die momenteel in Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd, opgenomen. Dit zijn: CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, PvdD, PVV, SGP, SP, Trots op NL en VVD.
De stemadviseur biedt de mogelijkheid stellingen over te slaan. Dit heeft een negatieve invloed op de betrouwbaarheid van het stemadvies, omdat dan minder standpunten in de berekening worden betrokken. Wij raden u aan deze optie zo min mogelijk te gebruiken.


Home | Informatie | Links | Contact
Copyright © 2006-2010 StemAdviseur.com. Alle rechten voorbehouden.